Elise Van den Spiegel

Voetreflexologie

OPLEIDING & WERKDOMEIN

In 1982 behaalde ik mijn diploma Economische wetenschappen aan het KA te Zaventem, waarna ik bijna onmiddellijk ben van start gegaan als hulp-declarante in een douaneagentschap. Van 1985 tot 1989 was ik mede uitbaatster van een fitnesscenter, waar ik mij ervan bewust werd dat er meer was dan alleen het fysieke lichaam van de mens. Door omstandigheden was ik genoodzaakt opnieuw voor een firma te gaan werken in een commerciële functie, hetgeen ik nog steeds doe.

Op zoek naar meer voldoening in dit leven ben ik cursussen en workshops gaan volgen die mij konden helpen bij mijn groeiproces, zelfontplooiing, iets betekenen voor anderen, mensen helpen, begaan zijn met welzijn van anderen,...

In 2003 startte ik mijn opleiding ‘naturopaat’ bij de Magnolia Federation, waar ik na een driejarige opleiding afstudeerde. Tegelijkertijd was ik begonnen aan mijn opleiding ‘causale voetreflexologie’ bij An De Mulder, waar ik in 2008 mijn diploma behaalde. Daarna startte ik mijn activiteit als ‘causale voetreflexologe” in bijberoep.

Ondertussen volg ik nog regelmatig bijscholingen waaronder ’gewichtsproblematiek en causale voetreflexologie’, aromatherapie in de zorg, metamorfosemassage,... Ik leer en ontdek elke dag nieuwe dingen die mij een stapje dichter brengen bij mijn doel in dit leven.