Machteld Baekelandt

Osteo & fascia

WERKDOMEINEN

- Baby’s
- Kinderen
- Volwassenen
- Fysisch
- Psycho-emotioneel
- Energetisch

OPLEIDING

- Kinesitherapie, HTI te Brugge, 1984 - 1987

Thesis: De schouderprothese vanuit kinesitherapeutisch standpunt

- Osteopathie

Basisopleiding tot het behalen van het certificaat, RSK, Oostmalle, 1988-1993

Vervolmaking, Fico, Oostmalle, 1994 - 1995

Thesis: De osteopathische behandeling van het hyperventilatiesyndroom met een

vooropgesteld behandelingsschema, Fico, Antwerpen, 1998

Diploma: DO, 1998

Postgraduale opleidingen: jaarlijks Fico, Antwerpen

- Fasciatherapie mdb

Basisopleiding aan het ICMDB te Drongen, 1997 - 2000

Seminarie i.v.m. baby’s in Parijs , 2000

Thesis: Fasciatherapie bij de behandeling van huilbaby’s, 2003

Diploma: 2005

Postgraduale opleidingen te Drongen sinds 2000

- Intuïtieve ontwikkeling bij An Van Hassel in Mechelen 2000 - 2002

- Cranio-sacrale seminaries bij Etienne Peirsman

Talking to the Heart, Merelbeke 2008

Cranio bij Baby’s, Kapelle Op den Bos, 2009

- Kritische Ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx, Leuven, 2006

LOOPBAAN

Van jongs af aan wist ik dat mijn loopbaan in de humane sector zou zitten. Zowel het lichaam als de geest boeiden mij. Aanvankelijk twijfelde ik tussen kinesitherapie, LO en psychologie. Meteen na het behalen van mijn kine-diploma (in 1987) deed ik ervaring op in verschillende praktijken. Bij Paul Sercu kwam ik voor het eerst in aanraking met de wereld van de osteopathie. Het holistisch denken en de veelheid van de toepasbare technieken gaven mij meer voldoening in mijn werk. De osteopathie verschafte mij vooral meer inzicht in de diverse pathologieën van mijn patiënten.

Toch ontbrak er voor mij iets in de hoofdzakelijk ” technische en analytische” behandelingswijze. Gelukkig kwam in 1997 de fasciatherapie mdb op mijn weg. De fascinerende wereld van de fascia’s en de interne beweging verruimden en verdiepten mijn behandelingen. Sindsdien kon ik naast de puur fysieke nu ook meer de psycho-emotionele achtergrond van veel aandoeningen mee betrekken in het genezingsproces.

In 2000 volgde ik een 2-jarige opleiding “intuïtieve ontwikkeling” wat mij (en vooral de patiënten) dan weer vooruithielp bij energetische klachten. Het verschafte mij tevens diepere inzichten in de spirituele wereld. Momenteel blijf ik mezelf bijscholen door het volgen van post-graduale cursussen zowel in de osteopathie als de fasciatherapie.

In 1988 ben ik in Mechelen met een eigen praktijk gestart. Tijdens de eerste drie jaar hielp ik hier en daar nog in andere praktijken tot ik stilaan voldoende werk kreeg thuis. Sinds de geboorte van mijn zoon (1992) is er een collega bijgekomen. In 1995 werd mijn dochter geboren. Zij was net als haar broer een flinke huilbaby wat mij op weg gezet heeft om zelf met baby’s te werken. In 2001 ben ik gestopt als kinesitherapeute en verdergegaan als osteopate. De praktijk breidde steeds verder uit en vandaag werk ik samen met een osteopaat, 5 kinesitherapeuten, een causale voetreflexologe, en een medisch voetverzorgster.

In 2013 breidde de praktijk uit met een extra behandelruimte en een nieuwe wachtplaats. Het is heerlijk om samen te werken zowel binnen de praktijk als met collega′s extern in diverse andere disciplines.


Sedert 4 oktober 2017 kan je nu ook elke dinsdag, woensdag en vrijdag terecht in Herenthout, punt 36.

Machteld Baekelandt in Herenthout